Qui som?

SALESIANS SANT JORDI – PES LLEIDA és una entitat que neix el dia 1 de gener de 2014, com a resultat de la unió de l’Associació Casa Don Bosco (ACDB)  i del Col·lectiu d’Iniciatives Juvenils Contra l’Atur (CIJCA) de Lleida.

Els salesians van arribar a Lleida el setembre de l’any 1977 i des de llavors han animat una presència on s’ha viscut el binomi educar-evangelitzar segons el Sistema Preventiu de Don Bosco, especialment amb els joves en situació de vulnerabilitat i més risc social.

 

La Plataforma d’Educació Social (PES) Lleida, s’organitza en quatre grans serveis:

Servei de Medi Obert: Centres oberts El Mercat, El Trampolí (12 a 18 anys) i El Mercadet (3 a 12 anys) on es treballa a partir de diferents programes educatius totes les àrees evolutives personals de cada infant i jove.

Servei d’inserció sociolaboral: SOL (servei orientació laboral); itineraris individuals; formació prelaboral; formació ocupacional, emprenedoria, borsa de treball, centre sòcioeducatiu diürn (ASJTET), …. També estem presents a les oficines joves dels consells comarcals de les Garrigues i la Noguera.

Servei de medi residencial: CRAE  Casa Don Bosco ofereix una atenció integral alternativa als joves tutelats per l’Administració pública (DGAIA) que tenen un medi familiar inexistent, deteriorat o amb greus dificultats per cobrir les seves necessitats bàsiques mentre són menors d’edat, per tal de potenciar al màxim les seves competències d’emancipació.

Àrea de serveis per als joves: Un àrea que treballa a partir de diferents propostes educatives encarades a potenciar les competències dels joves que estan preparant-se o visquent un procés d’emancipació. Ubiquem en aquesta els serveis de: Espai Jove (FEPA-JOventut),  PDC Pius XII, Pis assistit Casa Don Bosco  i el programa Referents.Lleida.

agenda

memories 2

Contacte

SALESIANS SANT JORDI-PES LLEIDA

C/ Mariola, 35, baixos · 25003 Lleida

Tel.: 973 27 57 57

pes.lleida@salesians.cat

Patrocinadors